Vergeten objecten in Uber taxi: de stofzuiger

Bron: Time

Iedereen vergeet wel eens iets. Het is menselijk, nietwaar? Dus men verliest wel eens de sleutels of de telefoon, in een ernstiger geval de portemonnee. Maar de lijst die Uber onlangs publiceerde van objecten die het meest vergeten worden in een Uber taxi, deed ons toch even achter de oren krabben. In de top 50 van meest vergeten voorwerpen stond onder andere een levende kreeft, een kogelvrij vest en.. een stofzuiger.

Grillplaat, stofzuiger, trouwjurk

De lijst bevat de nodige opzienbarende zaken die men op de passagiers- of achterzetel heeft verloren. We noemden reeds de levende kreeft, maar de lijst bevat onder andere een juwelenkist, een rookmachine, een gitaar, meer dan eens een trouwjurk en veel meer. Een incidentele superheld vergat zijn kogelvrij vest of zijn cape. Er staat niet bij hoe vaak elk object als vermist is opgegeven, enkel dat deze objecten verloren (en toch hopelijk ook weer gevonden) zijn.

Naast de opzienbarende lijst objecten werd ook gekeken op welke weekdagen mensen het vergeetachtigst uit de Uber stappen. In het bijzonder vergeet men objecten op zaterdag, waarop men op zondag de meeste telefoontjes naar het alternatieve taxibedrijf pleegt om te pogen de objecten terug te verkrijgen.

Kosteloos retourneren

Overigens hoef je je geen zorgen te maken, Uber heeft verschillende regels voor haar chauffeurs opgesteld, waaronder het kosteloos retourneren van jouw voorwerpen. Je hoeft ze daar enkel voor te bellen en het verlies te melden. In dat geval wordt het samen afgesproken ritje dat de chauffeur naar jou maakt, aan hem of haar vergoed door Uber. Vanzelfsprekend siert het je wel als je met een kleine fooi verontschuldiging aanbiedt voor de vergeetachtigheid. Het blijft echter raadzaam goed op te passen, want Uber meldt zelf ook dat ze niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor jouw voorwerpen, maar je vooral graag zullen proberen te helpen het terug te krijgen. Lees de hele instructie hier.