Energiebespaartip: zo hoeft jouw droogkast minder lang aan

Natuurlijk, met het bekende Belgische weer is de droogkast een ideaal alternatief voor het ouderwetse drogen aan de waslijn. Maar zelfs de meest eco-vriendelijke droger is een energieslurper, wat je vast wel op uw factuur heeft gemerkt. Wist jij dat je met een eenvoudige truc uw kleding veel korter in de droogkast hoeft te steken en zo dus geld bespaart?

Drogen kost veel energie

Het grootste probleem dat jouw droogkast heeft, is de hoeveelheid warmte die benodigd is om jouw wasgoed effectief droog te krijgen. Hiertoe zit je droogtrommel reeds vol slimmigheden zoals die brede schoepen die je ziet langs de lengte van de trommel. Deze schudden zogezegd jouw wasgoed uit elkaar zodat dit van alle zijden blootgesteld wordt aan de warmte die door het apparaat geblazen wordt. Dit kan echter ondanks al deze slimme ontwerpen lang blijven duren voor er goed gedroogd wordt, omdat natte kleding toch wat meer aan elkaar blijft zitten als het uit de was komt. Als de warme lucht beter tussen de kleding zou kunnen komen, hoeft de droogkast veel minder lang werkzaam te zijn en bespaar jij veel energie.

Oplossing: een tennisbal!

Het klinkt doodeenvoudig, maar het werkt echt: plaats oude (gebruikte) tennisballen in jouw wasgoed. Deze zijn liefst al eens ook voorgewassen in een wasmachine. Gebruik geen nieuwe tennisballen, deze kunnen afgeven op jouw wasgoed.
De ballen duwen in feite steeds ruimte tussen je wasgoed waardoor de warme lucht effectiever doorstroomt en uw wasgoed eerder droogt.

Voordelen

  • Jouw was is rapper gedroogd;
  • Je bespaart op uw energiefactuur (dit kan tot wel 25% schelen);
  • Beter voor milieu;
  • Vermindert brandgevaar;
  • De was wordt minder hard of ruw (bijvoorbeeld handdoeken) door de hitte;
  • De was behoudt meer geur en frisheid van de wasverzachter.

Hoe, je tennist niet?

Natuurlijk is er niet in elk huishouden zo een voorraad gebruikte tennisballen voorhanden. Daarom zijn er ook speciale drogerballen op de markt. We hebben voor onze klanten deze zacht geprijsde wasdroog ballen met extra effectieve uitsteeksels te koop tegen een uitprobeerprijs. Zo kun je zelf zien hoeveel het op de energierekening scheelt. We betalen toch al meer dan genoeg aan energie met zijn allen?