Steek de barbecue aan met jouw droogkast!

Ongetwijfeld is je barbecuegrill properder en minder verwaarloosd dan op de foto hierboven. En ongetwijfeld is hij al enkele keren aangestoken de laatste tijd, want er hebben schone dagen tussen gezeten die zich uitmuntend lenen voor groepsgewijs verkolen van vlees! Alleen het aansteken van de barbecue, dat kan veel goedkoper met deze tip van Fiyo.be. Steek je kolen aan met... jouw droogkast!

Pluizenfilter

Niet iedereen weet dit, getuige de vele huisbranden die elk jaar weer te herleiden zijn naar een droogkast, maar dit handige apparaat bevat een zogenoemd pluizenfilter. Hierin wordt een groot deel van de pluis die ontstaat bij het wassen, opgevangen. Door dit op te vangen is je kleding meer pluisvrij en bestaat er minder brandgevaar in jouw droogkast wanneer deze hete lucht tussen je wasgoed blaast.

De meeste mensen die wél van het bestaan weten van het pluizenfilter, smijten steeds opnieuw keurig de inhoud daarvan weg. Maar wist je dat dit perfect bruikbaar is, juist door de brandgevoeligheid, als aanmaak-materiaal voor jouw barbecue of sfeervuur? Je kunt natuurlijk dure aanmaakblokjes blijven aanschaffen, maar als je in feite na elke wasbeurt gratis aanmaakblokjes verkrijgt, wat belet jou om een paar centen te besparen? Vlees is tenslotte ook niet gratis!

Aanmaakrolletjes in 4 stappen

Het principe is super eenvoudig: vul een (leeg) toiletrolletje met het pluis uit jouw droogkast filter. Je zult merken dat dit enorm gemakkelijk en snel brandt en effectief helpt je kolen gloeiend te krijgen!
Barbecue aanmaak rolletjes DIY

We wensen je veel barbecue-plezier dit weekeinde, en pas je goed op jezelf?