Kärcher hogedrukreiniger

Het gemak van een hogedrukreiniger

De reden dat je ooit voor een hogedrukreiniger hebt gekozen is natuurlijk om het jezelf thuis of op het werk een stuk makkelijker te maken. Een hogedrukreiniger kan veel power hebben, met een vermogen tot circa 180 bar is het vuil zo weg. Als sneeuw voor de zon verdwijnt het vuil. Een hogedrukreiniger is veelzijdig en tegelijk super eenvoudig in gebruik. Je hoeft enkel de stroom en het water aan te sluiten en je kunt meteen aan de slag! Doordat het in gebruik nemen zo eenvoudig is, bespaart het je vaak al behoorlijk wat tijd. 

 

hogedrukreiniger


Wanneer gebruik je de hogedrukreiniger het vaakst

In het voorjaar en najaar zul je de hogedrukreiniger het vaakst gebruiken voor het schoonmaken van je terras, daarnaast is het apparaat natuurlijk ook handig om te gebruiken bij het schoonmaken van je auto. Al is dit laatste wel afhankelijk van welk model je exact hebt. Let er in het najaar wel bij op dat echt al het water uit de slang, pistoolgreep of lans is. Indien dit goed gedaan is zul je er in het voorjaar geen problemen van ondervinden.

 

Niet vorstbestendig

In het geval dat er toch nog water is achtergebleven en je zet het in het najaar weg omdat je het pas weer in het voorjaar nodig hebt, dan loop je het risico dat er in de winter bij koude temperaturen (vorst) het water bevriest met als gevolg dat er onderdelen kapot kunnen gaan. Helaas is het nooit helemaal te voorkomen, gelukkig kunnen wij bij Fiyo de oplossing bieden! Van pistoolgreep tot velgenwasborstel, van stuurkop tot aansluitsets voor de afvoer, we hebben het voor jou! 


Tijd voor een nieuwe slang

Toch dien je bij het aanschaffen van een nieuwe slang extra op te letten. Doordat er zoveel verschillende modellen hogedrukreinigers binnen Kärcher zijn, is het goed om te weten dat niet alle onderdelen passend zijn op elk model. Enkele jaren geleden heeft Kärcher besloten om de slangen op een andere manier te produceren zodat deze altijd geschikt zijn voor de nieuwe modellen. Doordat Kärcher dit besloot, had het wel effect op de oudere apparaten.

 

hogedrukreiniger

 

Quick Connect Set

Geen enkele slang zou nog passend zijn omdat de koppelingen en aansluitingen afwijken, hierdoor dien je voor de oudere modellen een Quick Connect Set te kopen. Met deze set krijg je een nieuwe pistoolgreep/ slang en koppeling, zodat je het alsnog passend kunt maken op je oudere hogedrukreiniger. De nieuwe slangen passen helaas niet op de oude pistoolgrepen. Kärcher heeft hiervoor 3 Quick Connect Sets samengesteld, het verschil zit ‘m enkel in de lengte van de slang en de prijs. Het gaat om een set met een slang van 4 meter, van 7,5 meter en van 12 meter. De juiste set of een ander onderdeel vind je met behulp van het typenummer (machinenummer).