Heteluchtfriteuse 101

We bevinden ons in een tijd die wordt gekenmerkt door de grote hoeveelheid beschikbare informatie, we hebben toegang tot publicaties, studies en nieuwe ontdekkingen die ons op de hoogte brengen van actuele gebeurtenissen en trends op het gebied van voeding en technologie ... een daarvan; de heteluchtfriteuses.

Hoewel deze apparaten in 2005 verschenen, zijn ze de afgelopen jaren verbeterd en meer nodig, deels vanwege de opkomst van fitness influencers die de heteluchtfriteuse aanbevelen om gezondere resultaten te behalen bij het koken van voedsel en zonder dat het veel moeite kost.

 

Heteluchtfriteuse

 

Wat is een heteluchtfriteuse?

Het is een apparaat dat voedsel kookt door luchtstromen op hoge temperatuur, waarbij resultaten worden bereikt die vergelijkbaar zijn met die van frituurpannen, maar zonder zoveel olie te gebruiken. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat je precies dezelfde knapperigheid krijgt, maar door een balans te vinden tussen voordelen en resultaten, lijkt de heteluchtfriteuse een goed alternatief voor degenen die besluiten hun eetgewoonten te veranderen.

Het kan ook worden uitgelegd als een mengsel tussen een friteuse en een oven, het stelt jou in staat voedsel te verkrijgen met een medium knapperige textuur maar met minder vet dan een frituurpan. Hoewel de manier van koken vergelijkbaar is met die van een conventionele oven, verbruikt het minder energie, omdat het warmte door convectie overbrengt.

 

Voordelen van een heteluchtfriteuse

Minder vet; vermindert de hoeveelheid olie die wordt gebruikt voor het koken met 80% tot 100%. Deze variatie is afhankelijk van de consument die kan kiezen voor 0% tot 20% olie. Bij deze apparaten zit meestal een maatlepel voor de olie, maar je kunt ook sprayolie gebruiken.

Makkelijk schoon te maken; Dankzij de anti-aanbak oppervlakte en dat er minder olie wordt gebruikt bij het koken, is schoonmaken makkelijker. Je oppassen bij het verwijderen van etensresten, gebruik een vochtige doek zodat er niks achterblijft en kan aankoeken. Het wordt altijd aanbevolen om de handleiding te lezen en het reinigingsadvies van de fabrikant op te volgen om jouw apparaat in de beste staat te houden.

Tijd besparen; de heteluchtfriteuses worden geleverd met een timeroptie en automatische uitschakeling voor verschillende soorten voedsel die verschillende kooktijden vereisen, zoals; vlees, groenten, vis, diepvriesproducten, enz. Als jij een persoon bent met weinig tijd, die meerdere taken tegelijk moet uitvoeren, zal dit apparaat en zijn technologie je helpen die productiviteit te bereiken.

Technologie; De nieuwste modellen bevatten nieuwe functies die ze veelzijdiger maken, zoals de mogelijkheid om voedsel te ontdooien, in meer dan één bakpan  voor te bereiden en sommige hebben rekken voor pizza's en andere hulpstukken die helpen bij het gelijktijdig bereiden van een maaltijd.

 

Bij Fiyo hebben we een groot aantal onderdelen beschikbaar om je heteluchtfriteuse in perfecte staat te houden. Als het handvat kapot is of je wilt de bakpan vervangen, ga dan naar onze pagina en voer het model van jouw apparaat in om het juiste onderdeel te vinden. Als je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de chat, we helpen je  graag bij het vinden van het onderdeel dat geschikt is voor jouw model.

We hopen dat deze informatie nuttig voor je is geweest en als je op zoek bent naar meer, dan delen we in onze blog schoonmaaktips, onderhoud en veel nuttige informatie met betrekking tot elektrische apparaten en reserveonderdelen. Tot de volgende keer!