Alles wat je moet weten over fornuis en kookplaat onderdelen en accessoires

In deze blog gaan we je meer vertellen over veelvoorkomende reparaties, verschillende soorten fornuizen en kookplaten, en de accessoires die je nodig hebt om jouw keukenapparatuur in topconditie te houden.

Een fornuis is een belangrijk onderdeel van elke keuken. Het bestaat uit een oven en een kookplaat en biedt je de mogelijkheid om verschillende gerechten te bereiden. Wanneer je fornuis niet meer naar behoren werkt, is het van groot belang om de defecte onderdelen snel te vervangen. Bij Fiyo vind je een breed assortiment aan onderdelen voor verschillende merken en modellen, waaronder AEG, ATAG, Bosch en Siemens. Denk hierbij aan een afdichting, branderdeksel, knop voor het fornuis of een pannendrager voor het fornuis.

Verschil tussen fornuis en kookplaat

Hoewel de begrippen 'fornuis' en 'kookplaat' vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er wel degelijk verschillen. Een kookplaat is een apparaat dat je op het aanrecht plaatst en waarmee je gerechten kunt bereiden. Een fornuis bestaat echter uit een kookplaat én een oven.
Er zijn verschillende soorten fornuizen, zoals inductiefornuizen, keramische fornuizen en gasfornuizen. Bij Fiyo kun je terecht voor onderdelen en accessoires voor alle soorten fornuizen. Omdat veel onderdelen en accessoires voor zowel fornuizen als voor kookplaten geschikt zijn vind je de onderdelen voor beide apparaten op één overzichtelijke pagina bij Fiyo

Vaak voorkomende reparaties fornuis

Een van de meest voorkomende reparaties bij een fornuis is het vervangen van een kapotte kookplaat. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er barsten of krassen in het glas zijn ontstaan. Ook het vervangen van een defecte ovenlamp komt regelmatig voor. Andere veelvoorkomende reparaties zijn het vervangen van een beschadigd deurscharnier of een versleten afdichting.

Vaak voorkomende reparaties kookplaat

Ook bij kookplaten zijn er bepaalde reparaties die regelmatig voorkomen. Zo kan het gebeuren dat een van de branders niet meer werkt, bijvoorbeeld doordat de ontsteking niet meer werkt of doordat er vuil of etensresten in de brander zitten. In dat geval kun je bij Fiyo terecht voor de juiste kookplaat onderdelen, zoals branderdeksels en ontstekingselementen. Ook het vervangen van de knoppen voor de kookplaat is een veelvoorkomende reparatie.

Accessoires voor fornuis en kookplaat

Naast onderdelen voor reparaties, biedt Fiyo ook diverse accessoires aan om het gebruik van jouw fornuis of kookplaat te optimaliseren. Zo kun je bij ons terecht voor pannendragers, die voorkomen dat pannen tijdens het koken verschuiven en op de juiste hoogte boven het vuur staan. Ook hebben we verschillende schoonmaakmiddelen voor kookplaten in ons assortiment, waarmee je hardnekkig vuil en vlekken kunt verwijderen.

Bij Fiyo staan we voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ons assortiment is samengesteld uit hoogwaardige producten van gerenommeerde merken, zoals AEG, ATAG, Bosch en Siemens. Daarnaast bieden we deskundig advies en een snelle levering, zodat je snel weer kunt genieten van een perfect werkend fornuis of kookplaat.