Begin het nieuwe jaar goed: Jaarplanning voor het onderhoud van je apparaten

Het begin van een nieuw jaar is de perfecte gelegenheid om doelen te stellen, zowel persoonlijk als voor je huishouden. Een belangrijk voornemen is het regelmatig onderhouden van je huishoudelijke apparatuur. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van je apparaten, maar helpt ook om energie en kosten te besparen. Hieronder vind je een handige maandelijkse gids voor het onderhoud van je belangrijkste huishoudelijke apparaten, inclusief specifieke aandachtspunten en onderdelen die vaak vervangen moeten worden.

Januari - Winterinspectie:

 • Voer een veiligheidscheck uit op al je apparaten. Besteed extra aandacht aan verwarmingsapparaten en bescherm waterleidingen tegen vorstschade.

Februari - Focus op Wassen en Afwassen:

Maart - Grote Lenteschoonmaak:

April - Aandacht voor Koelkast en Vriezer:

Mei - Voorbereiden op de Zomerhitte:

 • Airconditioner: Controleer de filters, de externe unit en de koelvloeistofniveaus.
  Vervang filters of de externe slang indien nodig.

Juni - Controle van Buitenapparatuur:

 • Grasmaaier/Tuingereedschap: Zorg dat de messen scherp zijn en de motor goed functioneert. Vervang messen, bougies of accu's indien nodig.

Juli & Augustus - Rustige Maanden:

 • Tijd voor vakantie! Gebruik deze periode voor een algemene check-up en kleine reparaties.

September - Terug naar School/Werk:

 • Kantoorapparatuur: Voer updates uit en controleer op virussen. Bij printers, check op papierstoringen en printkwaliteit. Vervang inktcartridges of printkoppen indien nodig.

Oktober - Check Verwarmingssystemen:

 • Controleer op gelijkmatige verwarming en luister naar ongebruikelijke geluiden.
  Vervang filters of thermostaten indien nodig.

November - Voorbereiden op de Feestdagen:

December - Eindejaarsreflectie:

 • Sta stil bij het afgelopen jaar.
  Welke apparaten heb je nieuw leven ingeblazen?

Door het jaar heen regelmatig aandacht te besteden aan het onderhoud van je apparaten, zorg je voor een efficiënter, veiliger en kostenbesparend huishouden. Een beetje onderhoud kan een groot verschil maken in de levensduur van je apparatuur. Laat dit nieuwe jaar een jaar zijn van slimme, duurzame keuzes voor jou en je huishoudelijke apparaten!

Bij Fiyo zijn we overtuigd van het belang van goed onderhoud. Bezoek onze website voor onderdelen, advies en tips om jouw apparaten in optimale conditie te houden!