Elektrische tuinzaag onderdelen en accessoires

Kies het merk van je tuinzaag

Of kies een categorie
Alle snoeizaag merken (van a t/m z)

Met de tuinzaag de tuin onder controle

Als je dol bent op jouw tuin, dan onderhoud je deze natuurlijk met liefde en geduld. Dat betekent onkruid wieden, gras maaien, maar zeker ook: snoeien. Gelukkig heb je daar een elektrische snoeizaag voor: stel je voor dat u zou moeten snoeien met een handmatige tuinzaag. Tijdrovend, vermoeiend, en een stuk minder nauwkeurig. Nee, jij vertrouwt op jouw accu tuinzaag om dat klusje te klaren, met een strak en keurig resultaat. Met je snoeizaag heb jij de tuin perfect onder controle.

Wanneer kun je het beste snoeien?

Het verschilt per plantensoort wanneer je het beste kunt snoeien. Het enige echte antwoord op de vraag wanneer je het beste kunt snoeien in jouw tuin, is dan ook: het hele jaar door. De ene boom of struik gaat bloeden of zelfs schimmelen als je hem snoeit in voorjaar of zomer, de andere soort kan er weer niet tegen om in de winter of tegen de jaarwisseling gesnoeid te worden. Dit zul je per plant moeten opzoeken. Maar het feit is: als je tuin genoeg diversiteit bevat, zal jouw elektrische tuinzaag het hele jaar door inzetbaar zijn. Simpel gezegd: je blijft maar snoeien! Dat geeft niet, want dat is ook een teken van een gezonde tuin met veel groei.

Tip: gebruik altijd een scherp zaagblad

Er zijn twee belangrijke redenen om zo veel mogelijk met een scherp zaagblad te werken:

  • Met een scherp zaagblad zal het snoeien strak en zonder rafelingen of beschadigingen verricht worden. Dit is het beste voor de plant, want bij kartels en ander slordig snoeiwerk wordt de plant gevoelig voor schimmels en andere ziekten;

  • Als je een scherp zaagblad gebruikt, hoeft de motor van je elektrische snoeizaag niet zo hard te werken als bij een bot zaagblad. Dit zorgt ervoor dat de motor langer blijft werken!

Het is dus van groot belang om het hele jaar door steeds een nieuw zaagblad gereed te hebben liggen, als je het liefst hebt dat jouw elektrische tuinzaag lang blijft meegaan!

Welke snoeizaag heb ik?

Als je zeker wil weten of het wisselstuk of accessoire wel past bij jouw specifieke elektrische tuinzaag, moet je eerst even op het merk van je snoeizaag klikken. Dan zal het produktgamma al verfijnd worden naar de beschikbare accessoires en onderdelen die we kunnen aanbieden bij dat merk. Daarna kun je nog het typenummer selecteren. Dit typenummer vind je doorgaans op een klein plaatje op je tuinzaag.

Snel en veilig online bestellen

Fiyo levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor reparatie, onderhoud en gebruikstoepassingen van jouw toestellen in en rond het huis. We pakken jouw onderdelen met zorg in en versturen deze waar je het maar wil ontvangen. Je kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Mister Cash en Paypal. En vind je niet het onderdeel of accessoire dat je zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om jouw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor je kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor je uit!