Je zoekopdracht sluit het best aan met deze pagina. Niet het geval? Ga dan terug naar de zoekresultaten.

Power tool onderdelen

Wat is klussen zonder power tools?

Of je nu een ervaren klusjesman bent die niet schrikt van een forse renovatie, of een leek die een Do It Yourself-video op Youtube heeft bekeken en denkt 'dat kan ik ook', bij de meeste klussen komt jouw elektronisch gereedschap (of 'power tools') zeer van pas. Of je gaten moet boren om de familiefoto's op te hangen, of slijpen en polijsten van aaneengelast metaal, er is een grote hoeveelheid power tools te verkrijgen die je bij diverse specifieke taken kunnen ondersteunen. En heb je dergelijk gereedschap klaarliggen, dan is het cricuaal er goed voor te zorgen. Dit betekent grondig onderhoud en er zeer zuinig op zijn, maar ook van tijd tot tijd onderdelen vervangen. Zeker slijtgevoelige onderdelen (zaagbladen, boren, schuurvellen) moeten regelmatig gewisseld worden zodat alles zo goed mogelijk blijft werken - als je dergelijke onderdelen te lang gebruikt lijdt de rest van het apparaat eronder. En het laatste wat je wil is dat bij een belangrijke klus jouw elektronisch gereedschap plots niet goed werkt!

Tips om goed voor je gereedschap te zorgen

Als jouw gereedschap optimaal moet blijven functioneren is het belangrijk om deze tips goed op te volgen:

  • Lees altijd de gebruikershandleiding voor jouw elektrisch gereedschap, en bewaar dit boekje op een veilige plaats. Ook als je al bekend bent met het type power tool en naar je eigen mening geen instructies nodig hebt hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Doorgaans bevat een handleiding namelijk specifieke tips om goed te zorgen voor je apparaat, en hoe je het voor langdurig gebruik kunt onderhouden. Ook staan er adviezen in wat je kunt doen als het apparaat problemen krijgt, en een overzicht van de onderdelen en componenten. Als er iets vervangen moet worden kun je er nog spijt van krijgen als je de handleiding nergens meer vindt!

  • Maak na gebruik altijd jouw power tools schoon en zorg dat er geen puin of stof (meer) op zit. Belangrijk: als je gereedschap een of ander opvangbakje heeft (bijvoorbeeld een stofbak of zaagsel-opvangbak), dan moet je dit regelmatig legen zodat je gereedschap niet vast kan lopen of dat er meer stof in de lucht komt, met gezondheidsrisico's voor jouzelf. Afstoffen lijkt een vervelende klus, maar zeker bij onregelmatig gebruik kan dit roest en andere slijtage voorkomen.

  • Bewaar je gereedschap buiten het bereik van kinderen, en liefst in een koele, droge plaats. Met het eerste voorkom je ongelukken, met het tweede voorkomt je roest, slijtage, hittebeschadigingen en kortsluitingen.

Onderdelen, onderhoudsproducten en accessoires voor power tools

Geen apparaat heeft het eeuwige leven, maar met trouw onderhoud kun je de levensduur van jouw elektronische gereedschap fors verlengen. Als er dan toch iets kapot gaat, is het vaak nog wel te repareren door met wat handigheid een wisselstuk te vervangen. En kom, jij bént handig, je weet immers ook hoe de apparaten gebruikt moeten worden, dus dit is een kleinigheid voor jou. Als je toch naar onderdelen aan het zoeken bent, kijk dan ook eens bij de accessoires voor je gereedschap: misschien kan je het nog veel veelzijdiger inzetten dan je denkt, met gewoon een paar extra opzetstukken. Voor onderhoudsproducten, (reserve) onderdelen en accessoires zit je goed bij een van de meest complete webshops op het gebied van onderdelen voor apparaten, Fiyo. Met enkele muisklikken kun jij weer aan de slag!

Voor jouw gemak staan hier de power tools op een rijtje die in veel huishoudens wel terug te vinden zijn:

Fiyo helpt jou graag!

Als je nog vragen hebt of je kunt de juiste onderdelen of accessoires niet vinden voor jouw merk of jouw elektrisch gereedschap, stel ons gerust een vraag. We hebben een team van productexperts voor je klaar zitten die met alle liefde voor je gaan uitzoeken of dit lastig te vinden product misschien te verkrijgen is via een van onze vele leveranciers. Dus kun je het niet vinden, dan wij misschien nog wel. Je hoeft het maar te vragen en wij zoeken het voor jou uit.