7 april 2016

Belangrijk voor wie op zoek is naar thermostaten voor koelkasten of vriezers: Whirlpool/Bauknecht kan de originele thermostaten niet meer leveren, omdat de fabrikant deze niet meer produceert. De fabrikant van deze thermostaten, Atea, is namelijk failliet gegaan.

Voor een aantal thermostaten bieden we een goed alternatief, van het merk Ranco. Deze zijn weliswaar geproduceerd door een andere fabrikant, maar de thermostaat is technisch gelijk is aan de thermostaat die origineel in uw apparaat zit. Echter, de contacten van deze alternatieve thermostaat zitten op een andere plek, waardoor deze niet in de thermostaatbehuizing van de koelkast past. Deze thermostaat kan alleen geplaatst worden met losse AMP stekkers. U kunt een dergelijke AMP stekker (kabelschoentje) zelf aan de kabel knijpen en dan het contact op nummer overzetten. Dit is voor minder handige klussers mogelijk een iets ingewikkelder karweitje, maar als u zelf technisch handig bent of zelfs professioneel repareert kunt u het zelf vervangen. Fiyo.be publiceert binnenkort een instructionele video hoe u dit karwei zelf kunt verrichten.

UPDATE - de video-instructie is online geplaatst. Klik hier voor een stap voor stap instructie hoe u de thermostaat aanpast.

Als partner van Whirlpool zijn we met hen in overleg hoe deze kwestie zo snel en correct mogelijk opgelost kan worden. In de tussentijd kunt u voor meer informatie de Whirlpool Consumenten Servicelijn bereiken op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 02 - 263 33 33.

De alternatieve thermostaten zijn gewoon via Fiyo.be te bestellen, met ongewijzigde levertijden. Voor iedereen die de alternatieve Ranco thermostaten willen bestellen, leveren we losse kabelschoentjes (AMP stekkers) eventueel gratis erbij (zolang u deze bij het bestellen ook aanvinkt).

Onze excuses voor het ongemak.

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer