Cyclus niet afgemaakt / duurt te lang

De wascyclus van de vaatwasser wordt niet afgemaakt, of duurt te lang

Uw vaatwasser loopt wel, maar hij stopt niet meer. Normaal gezien is er dan iets mis. Wellicht zal er een onderdeel vervangen moeten worden. Welke onderdelen zijn de mogelijke schuldige dat uw vaatwasmachine te lang blijft draaien?

Waterverwarmings cyclus

Als het water is ingebracht in de machine wordt dit verwarmd. Tijdens dit verwarmen draait de machine niet. De volgende processtap komt als of de temperatuur van het water bereikt is of na een ingestelde tijdspauze. Als het water de temperatuur niet kan bereiken omdat of het verwarmingselement of de thermostaat kapot is dan zal de cyclus niet continueren. Bij reparatie van deze delen zal ook het “cyclus probleem” verholpen zijn.

Timer

Als geen andere oorzaak gevonden kan worden en de machine blijft hetzelfde doen dan is waarschijnlijk de timer kapot alhoewel dit zelden voorkomt. Een timer van een vaatwasser kan niet gerepareerd worden, deze dient dus vervangen te worden.

Te lang

Wanneer het water niet voldoende snel opwarmt zal de cyclus langer duren, reparatie van de thermostaat of verwarmingsunit is noodzakelijk. Er zijn machines die de mate van vervuiling in het water meten, bij extra vuile vaat of externe vervuiling kan de cyclus daarom langer duren.

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde vaatwasser onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer