Je zoekopdracht sluit het best aan met deze pagina. Niet het geval? Ga dan terug naar de zoekresultaten.

Boorhamer onderdelen en accessoires

Anderen bekeken ook deze vergelijkbare apparaten:

De boorhamer, wanneer een klopboor niet voldoende is

We merken dat er soms nog wat verwarring over bestaat: wat is nu het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer? De eenvoudige versie: een boorhamer is veel krachtiger. Bij een klopboormachine - in feite een krachtige boormachine - draaien er twee geribbelde platen tegenover elkaar. Die geven een klap tegen de onderkant van de boorkop, een 'hamer', aan het boren mee, waardoor je hiermee bijvoorbeeld in steen kunt boren. Door die trillende beweging wordt er meer kracht aan de boor meegegeven. Maar bij een boorhamer is er binnenin een zuiger actief die een luchtbel samendrukt (electropneumatisch noemt men dat), wat een hardere klap geeft. Die klap wordt direct doorgegeven aan de boorkop. Dit maakt het mogelijk om met een boorhamer zwaar beitelwerk te doen, in beton of zelfs metaal te boren, en vooral efficiënter en met minder inspanning te werken. Om die reden werkt de boorhamer ook niet met gewone boren maar zijn de opzetstukken (SDS boren, uitgevonden door Bosch en altijd geproduceerd onder hun licensie) voorzien van de typerende groeven, waarmee de kracht van de boorkop zo optimaal mogelijk overgebracht wordt. Op een boorhamer moet je ook niet met extra kracht drukken zoals bij een klopboormachine, maar moet je het hameren zelf het werk voor je laten doen.

Boorhamer onderdelen, SDS boren en accessoires

Handig als dit apparaat is, bij elk apparaat komt er vroeg of laat wel een defect, gaat er iets stuk, breekt er iets af. Dan is het fijn dat Fiyo, de compleetste en grootste onderdelen webshop van België, ook voor jouw boorhamer de gewenste onderdelen heeft! Wat eerst een gigantisch probleem was, waarbij je ongetwijfeld al met een zwaar gemoed jezelf inbeeldde met hamer en beitel aan de slag te moeten, zorgen wij dat het met een kwestie van klikken en betalen opgelost wordt! Met een paar simpele muisklikken en even afrekenen wordt het onderdeel direct naar elke gewenste locatie opgestuurd. Je dacht dat jij handig was, maar wij zijn dat zeker ook! Of ben je op zoek naar andere opzet accessoires voor jouw boorhamer, bijvoorbeeld een beitelstuk voor tegels? We hebben het allemaal voor jou.

Welke boorhamer heb ik?

Als je zeker wil weten of het onderdeel of accessoire wel past bij jouw specifieke boorhamer, moet je eerst even op het merk van je apparaat klikken. Dan zal het produktgamma al verfijnd worden naar de beschikbare accessoires en onderdelen die we kunnen aanbieden bij dat merk. Daarna kun je nog het typenummer selecteren. Dit typenummer vind je doorgaans op een klein plaatje op jouw boorhamer. Overigens zullen SDS boren in praktijk vanzelfsprekend op elke boorhamer passen, dus die kun je met een gerust hart bestellen!

Snel en veilig online bestellen

Fiyo levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor reparatie, onderhoud en gebruikstoepassingen van jouw toestellen in en rond het huis. We pakken jouw onderdelen met zorg in en versturen deze waar je het maar wil ontvangen. Je kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Mister Cash en Paypal. En vind je niet het onderdeel of accessoire dat je zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om jouw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor je kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor je uit!