Stichting Repair Café

Een apparaat dat kapot gaat is niet het einde van de wereld. Sterker: het is een goede reden om eens gezellig binnen te lopen bij een Repair Café!

Gratis repareren met hulp van ervaren vrijwilligers

Fiyo, de compleetste en meest specialistische onderdelen webshop van België, gelooft heilig in repareren in plaats van weggooien. Vaak zit er een langer leven in jouw apparaten dan je denkt. Repareren is vaak een goedkoper alternatief dan weggooien, en het helpt de afvalberg minder snel groeien, wat goed is voor het milieu. Daarom is Fiyo een trotse partner van Stichting Repair Café. Want net als deze vrijwillige stichting draait het bij Fiyo volledig om jouw apparaat én jouzelf!

Repareer het in het Repair Café!

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke repareerbijeenkomsten voor en door buurtgenoten. Ze worden op vrijwillige basis georganiseerd op honderden plaatsen ter wereld. Wil je weten of er een Repair Café bij jou in de buurt is? Klik dan op de kaart van Repair Café International voor de actuele locaties.
 


Repair Café: meer dan 1300 lokale initiatieven in meer dan 30 landen!

Het Repair Café Initiatief startte in Amsterdam in 2009 en is inmiddels wereldwijd reusachtig hard aan het groeien. Er zijn al meer dan 1300 Repair Cafés in 33 landen, en het groeit zeker in België steeds harder. En gelukkig maar! Het grootste aandeel van de Repair Café-initiatieven bevindt zich nog altijd in Nederland, maar overal in de wereld begint dit aanstekelijke concept voet aan de grond te krijgen. Met positieve gevolgen voor het milieu, de buurt, en de mensen.

Ervaren monteurs helpen jou het zelf repareren!

Bij de Repair Cafés werken handige vrijwilligers uit de buurt, niet zelden ervaren monteurs die, genietend van hun pensioen, nog altijd jeukende vingers hebben om iets met hun enorme ervaring en kennis te blijven doen. Ze helpen jou daar, helemaal gratis, om samen te zien of jouw apparaat nog te repareren is. In een informele setting, waar je ook gerust gewoon een koffie kunt gaan drinken, een praatje kunt maken en wellicht zelfs zélf je eigen reparatie-kennis kunt delen of inzetten. Repareren is leuk, gezellig, sociaal en hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Of start jouw eigen Repair Café!

Is er in jouw buurt nog geen Repair Café? Dan kun je er zelf een beginnen. Met het Repair Café-startpakket is dat heel eenvoudig. Repair Café International helpt jou graag op weg.

Dus: Apparaat kapot?

Gooi jouw kapotte apparaten niet zomaar weg, maar loop eens binnen bij een van de Repair Cafés in uw buurt. Hoewel Fiyo natuurlijk ook zoveel mogelijk nuttige reparatie-adviezen probeert te geven, weten de heren en dames bij de Repair Cafés toch vaak net wat meer over jouw apparaat en hoe er weer nieuw leven in gebracht kan worden. Ga er eens binnen, al is het maar om advies. En als je er bent: doe ze de groeten van ons!

Meer weten?

Klik hier voor een prachtige uitleg over het Repair Café initiatief!