Je zoekopdracht sluit het best aan met deze pagina. Niet het geval? Ga dan terug naar de zoekresultaten.

Stoomkoker onderdelen en accessoires

Kies het merk van jouw stoomkoker

Of kies een categorie

Smakelijke en gezonde maaltijden

Ah, als je er eenmaal een in de keuken hebt staan, wil je nooit meer zonder: je stoomkoker. Met gewoon wat water bijvullen en creatief choppen op de snijplank heb je in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd klaar. Waar je voorheen nog moest klungelen met een onhandige pan op het fornuis, kokend heet water, steeds omroeren met de houten lepel, en niet te vergeten het afgieten... Het is bijna niet meer voor te stellen dat het bereiden van wat lekkere groenten ooti zoveel werk was! En had je meerdere ingrediënten, dan zat je ook nog eens aan meerdere pannen vast. Veel stoomkokers hebben verdiepingen waarmee in één actie verschillende soorten voedsel samen gestoomd kunnen worden, met behoud van smaak, vitaminen, en vooral zonder geklungel met een theedoek of ovenwant, en gemorst heet water over het ganse aanrecht.

Stoomkoker onderdelen

Ja, en dan is ineens jouw stoomkoker kapot... Of zoek je misschien extra accessoires voor jouw maaltijdenstomer? Geen paniek, en je hoeft ook niet onmiddellijk naar de winkel te rennen voor een nieuwe. In veel gevallen is het probleem prima te verhelpen door een onderdeel te vervangen. Klik daarom snel door ons assortiment. Voor verschillende merken en types stoomkoker hebben wij een uitgebreid assortiment aan vervangende onderdelen. Zit jouw merk, jouw type stoomkoker of het gewenste onderdeel niet in ons online aanbod? Neem dan zeker ook even contact op met onze service desk met jouw vraag, want we kunnen via onze leveranciers vaak nog meer onderdelen bestellen dan wat online beschikbaar is. Dus: werkt jouw stoomkoker ineens niet meer, niet getreurd, en wacht nog even met het afstoffen van die oude kookpan... Bestel gewoon snel jouw onderdeel, het is zo gebeurd!

Onderhoudstips voor de stoomkoker

Natuurlijk is het nóg beter om geen onderdelen te hoeven vervangen, maar gewoon grondig onderhoud te plegen. Als je op deze webshop bent beland, is er misschien al iets kapot of aan vervanging toe (tenzij je aanvullende accessoires zoekt om de gebruikstoepassingen van je toestel uit te breiden), maar toch geven we je hier graag enkele tips om te voorkomen dat er - alsnog of weeral - iets kapot gaat aan je stoomkoker.

  • Ontkalk het verwarmingselement! Net als in de bekende TV-reclames met kapotte wasmachines zijn ook de verwarmingselementen van je stoomkoker gevoelig voor kalkaanslag. Daarom is het verstandig om elke zeven of tien gebruiksbeurten een reiniging te doen van het element. Gebruik daarvoor een mild ontkalkingsmiddel of een mengsel van 1/3 water en 2/3 witte azijn, en laat de stoomkoker een uur aanstaan. Laat het mengsel afkoelen voor je het verwijdert! Spoel daarna voorzcihtig na met wat water en een klein beetje afwasmiddel.

  • Reinig de stoombakjes steeds grondig! Bij aangekoekt vuil of kalk gaat de stoom niet goed door het apparaat, met smaakverlies en mogelijk zelfs schade aan het toestel tot gevolg. Bovendien Is er natuurlijk gevaar voor de hygiëne. Reinigen kan doorgaans gewoon in de vaatwasser, maar doe dit op een lage temperatuurstand en milde setting.

  • Sapvlekken verwijderen zonder chemicaliën! Omdat het stoom groente- en fruitsappen uit het voedsel kan doen lekken in de lekbak, zal dit vanzelf vlekken geven. Dat is normaal en niet overdreven schadelijk voor jouw gezondheid of het apparaat. Gebruik altijd een organisch product zoals citroensap om dit te reinigen, om te voorkomen dat ongewenste chemische smaakjes in jouw toekomstige maaltijden zullen optreden.

  • Raadpleeg de handleiding! Hoe goed je wellicht het type toestel al kent, vaak staan toch nuttige zaken in het bijgeleverde boekje. Specifieke onderhouds- en gebruiktips staan er vaak in uitgelegd, en ook soms de specifieke typenummers om beschadigde onderdelen na te kunnen bestellen (die je dan weer bij Fiyo kunt vinden). Ook staan er soms handige tips in voor accessoires om je stoomkoker nog veelzijdiger in te zetten!

Fiyo, de online onderdelenwinkel

Bij ons vind je het compleetste online te bestellen aanbod aan onderdelen en accessoires voor reparatie, onderhoud en gebruiksmogelijkheden van jouw elektronische apparaten in en rond het huis. Gewoon, die dingen die je zelf kunt installeren of vervangen. Als je goed voor je apparaten zorgt, kun je er veel meer uit halen.
Met goed onderhoud, reparaties of upgrades verleng je de levensduur van je apparaten, verbreed je de toepassingen, en bespaar je tijd en geld. En wie weet verras je jezelf en vind je het nog leuk ook.
Fiyo gelooft dat iedereen dit kan. Met Fiyo kom je er samen wel uit!