Microgolfoven reparatie/onderhoud tips

Heel vervelend: uw microgolf oven is kapot. Wat nu? De problemen zijn vaak eenvoudiger op te lossen dan u denkt. Het is niet altijd nodig een monteur te bellen! Hieronder geven wij de verschillende veelvoorkomende problemen van een microgolfoven. Bij elk probleem leest u wat meestal de verschillende oorzaken zijn. Zo vindt u snel uit wat er mis en hoe u het snel, eenvoudig en goedkoop zelf kunt repareren of oplossen. Bovendien geven we u enkele tips voor optimaal onderhoud van uw microgolf.

Onderdeel vervangen

Moet er iets vervangen worden? Dan kunt u bij ons de benodigde microgolfoven onderdelen bestellen. Vandaag voor 23:59u besteld? Dan wordt het, tenzij anders aangegeven, vandaag ook verzonden!Microgolfoven aandrijfnok (meenemer) vervangen (video)

De aandrijfnok of meenemer van uw microgolfoven draait uw microgolf ovenschotel rond. Als deze gebroken of beschadigd is, valt deze gelukkig heel handig te vervangen. We laten u in deze instructievideo zien hoe u de meenemer zelf vervangt:

23-6-2016 | Lees meer...Microgolfoven condensator vervangen (video)

De condensator van uw microgolf oven is onmisbaar omdat anders uw microgolfoven geen magneet golven kan maken. Als deze stuk is, hoeft u niet meteen de hele microgolfoven weg te gooien. U kunt de condensator zelf prima vervangen. We laten u in deze instructievideo zien hoe u de condensator zelf vervangt:

23-6-2016 | Lees meer...Microgolfoven diode vervangen (video)

De diode van uw microgolfoven geleidt de elektrische stroom in één richting en blokkeert deze nagenoeg in de tegenovergestelde richting. Voor het goed functioneren van uw microgolfoven is de diode van groot belang. We laten u in deze instructievideo zien hoe u de diode zelf vervangt:

23-6-2016 | Lees meer...Microgolfoven lamp vervangen (video)

Als het lampje in uw microgolfoven kapot is, is deze relatief eenvoudig te vervangen. We laten u in enkele simpele stappen zien in deze instructievideo hoe u deze reparatie zelf snel en veilig thuis kunt uitvoeren:

23-6-2016 | Lees meer...Makkelijk uw microgolfoven reinigen

Wist u dat u met een citroen en wat water uw microgolfoven schoon kunt maken? Enkele eenvoudige huishoudelijke tips:

23-6-2016 | Lees meer...Is een bakje microgolfoven bestendig?

Niet elke plastic bak kan in de microgolf oven! Hier leest u een eenvoudige test zodat u veilig kunt controleren of een bakje geschikt is voor de microgolfoven:

23-6-2016 | Lees meer...Wat mag nooit in de microgolfoven?

Niet alles mag en kan zomaar in uw microgolfoven. De manier waarop een microgolf oven zorgt voor verwarming van vloeistoffen en voedsel is enkel geschikt voor een aantal objecten. Wat mag u niet in de microgolf oven doen?

23-6-2016 | Lees meer...Microgolfoven life hacks

U haalt vast niet alles uit uw microgolfoven. Wist u dat het apparaat, naast het verwarmen van voedsel en drank, nog andere nuttige toepassingen kent? We zetten enkele 'life hacks' met uw microgolf oven op een rijtje:

23-6-2016 | Lees meer...

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer