Droogkast droogt te hard

Droogkast overdroogt

Uw kleding komt veel te warm uit de droogkast. De droogkast heeft de kleding veel te lang gedroogd, waardoor deze te warm is geworden. Hoe kunt u dit verhelpen?

Mogelijke oorzaken

De oorzaak van oververhitting kan zijn een defecte thermostaat welke dan vervangen dient te worden of ophoping van stofvuil in de afvoer, deze dient dan gezuiverd te worden.

Verstopte afvoer

Een oorzaak voor blijven draaien kan een verstopte afvoer zijn. Controleer of de afvoer verstopt is. Als de afvoer verstopt is kan de droogkast de vooringestelde temperatuur niet bereiken waardoor de droogkast blijft verwarmen zelfs als de kleding droog is. Het schoonmaken van de afvoer verhelpt dit probleem.

Het is niet de afvoer!

Een normale droogcyclus verloopt als volgt:
Een thermostaat bepaalt de te verwarmen tot de binnentemperatuur een vooringestelde waarde heeft bereikt. De droogkast begint te draaien tot de temperatuur daalt, vervolgens wordt de temperatuur weer opgevoerd. Dit proces continueert tot de kleding droog is.

Thermostaat kapot

Als de afvoer niet verstopt is, is de thermostaat waarschijnlijk kapot. De thermostaat is een klein rond zwart apparaatje bevestigd op een stalen plaat welke op haar beurt bevestigd zit met 2 schroeven aan het trommelhuis. Deze moet vervangen worden.

Als u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde droogkast onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer