De droogkast zit vol, maar er draait niks. Dat duidt op een duidelijk probleem. Dit probleem kan binnenin de droogkast verschillende oorzaken hebben.

Aandrijfriem

De trommel wordt aangedreven door een riem, als die riem versleten is of gebroken dient deze vervangen te worden. Het is dus raadzaam ook de “poelie” van de motor te vervangen daar deze vaak gelijk tijdig versleten is.

Motor

Als de motor na het starten van de droogkast slechts bromt, kan de motor doorgebrand zijn. De motor kan op de volgende wijze getest worden.

  • Verwijder de aandrijfriem;

  • Controleer het ventilatiehuis op belemmeringen; en

  • Draai handmatig de motor.

Als de motor moeilijk of niet rond te draaien is en het ventilatorhuis is vrij, dan is het waarschijnlijk dat de motor vervangen dient te worden . Als de motor vrij rond te draaien is, laat de machine zonder riem draaien, functioneert dit goed dan is er mogelijk een probleem met de trommel of de “poelie”. Mocht de trommel handmatig zwaar of niet draaien, controleer dan de rollers en/of de “poelie” op problemen.

Deurschakelaar

Als de deurschakelaar kapot is zal de machine uit veiligheidsoverwegingen niet functioneren. De schakelaar dient vervangen te worden, deze bevindt zich in de droogkast bij het frame van de deur, het kan zijn dat om dit onderdeel te bereiken of de bovenkant, of de voorzijde van de machine verwijderd dient te worden.

Heeft u de oorzaak gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde droogkast onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-06-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer