Koelkast bevriest

Koelkast bevriest mijn eten

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw koelkast te goed koelt. Dus als blijkt dat de koelkast uw eten veel harder koelt dan de bedoeling is, of zelfs bevriest, dan is het verstandig toch even te kijken wat er aan de hand is. Dat kunnen verschillende dingen zijn.

Temperatuur van de koelkast te laag?

Het zal u verbazen hoeveel mensen vergeten te controleren of de temperatuur van de koelkast in zo'n geval niet te laag afgesteld staat. Daarom is het altijd aan te raden even te controleren op welke temperatuur uw koelkast momenteel staat ingesteld.

Is de temperatuur inderdaad te laag?

Pas dan de temperatuur aan naar het ideale niveau. De ideale temperatuur om uw koelkast te laten koelen ligt tussen 3 en 4 °C. Wacht minimaal 12 uur, waarschijnlijk is tegen die tijd het probleem opgelost.

Raken de groenten de achterwand?

Het is ook altijd aan te raden om te controleren of groenten in uw koelkast niet toevallig de achterwand van uw koelkast raken. Vanwege het hoge vochtpercentage in groenten en de lage temperatuur van de achterwand, kan dit eventueel ook de oorzaak zijn.

Ijslaag in de koelkast of het vriesvak

Belangrijke dingen om te controleren:

  • Open de deur van uw vriesvak niet te lang of te vaak. Als er warme lucht van buiten uw vriezer of koelkast binnenkomt, zal dit als vochtaanslag neerslaan op de koeloppervlakken van uw koelkast. Dit vocht zal vervolgens bevriezen.

  • Sluit de deur van uw vriesvak wel goed? Mogelijk zit het rubber los of is het beschadigd. In zo'n geval zal het opnieuw bevestigd moeten worden, of vervangen.

  • Een of twee keer per jaar is het aan te raden om uw vriesvak te laten ontdooien. Dit staat waarschijnlijk ook als advies in uw installatie handleiding of gebruiksaanwijzing.

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde koelkast onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer