Wieltje korf vervangen

Uw vaatwasser bovenkorf en onderkorf

De twee uitrolbare onderdelen van een vaatwasser heten de bovenkorf en de onderkorf. De onderkorf heeft meestal meer ruimte en is vooral geschikt voor borden en grotere pannen, en vaak wordt daar ook een bestekmand geplaatst. Men plaatst eerder glazen, mokken en andere kleine voorwerpen bovenin. (Iedereen gebruikt natuurlijk zijn of haar vaatwasser op de eigen manier, en er zijn ook de nodige accessoires beschikbaar, waardoor u bijvoorbeeld champagneglazen in de onderkorf zou kunnen plaatsen.) Sommige vaatwassers hebben bovendien een speciale besteklade. Al deze onderdelen hebben als gedeelde eigenschap dat ze makkelijk in- en uit te rollen zijn. Daartoe hebben de korven speciale korf wieltjes.

Wieltje vervangen

Als een korf wieltje afbreekt of op andere manier kapot gaat, hoeft u niet meteen een volledige nieuwe korf aan te schaffen, gelukkig. Veruit de meeste typen korven hebben wieltjes die makkelijk los- en vast te maken zijn. In onderstaande video demonstreren we een van de lastigste wieltjes types, namelijk een type wieltjes voor Whirlpool en Bauknecht vaatwassers, dat met een schroevendraaier of ander gereedschap waarmee veilig wrikken mogelijk is, makkelijk los- en vast te zetten is.

 

 

  1. Voor uw eigen veiligheid en die van uw vaatwasser: verwijder de hele korf uit het apparaat.

  2. Duw de clipjes van het wieltje omlaag met een schroevendraaier of ander gereedschap waarmee veilig loswrikken mogelijk is.

  3. Verwijder het oude wieltje.

  4. Duw het nieuwe wieltje erin.

  5. Let hier vooral bij op dat u natuurlijk voorzichtig doet en niet de clipjes breekt, want dan moet u weer nieuwe wieltjes kopen.

U kunt bij ons direct uw benodigde vervangende vaatwasser wieltje bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer