Vaatwasser wast niet goed

Als uw afwas niet goed uit de vaatwasser komt, is er duidelijk iets niet goed. Mogelijk is het probleem snel en eenvoudig op te lossen.

Water inlaatklep

De belangrijkste reden voor een slecht wasresultaat is het gebrek aan voldoende waswater. De inlaatklep kan hiervan de oorzaak zijn. Deze bevindt zich onderaan voorin de machine (rechts of links) en is te herkennen aan de inlaatslang en meestal 2 draden hieraan verbonden. Als de klep kapot is kun je een hamerend watergeluid horen. Indien defect dient de inlaatklep vervangen te worden. Als U tot vervanging overgaat lees dan zorgvuldig de installatie handleiding welke bij de nieuwe klep wordt geleverd.

De filters

Iedere vaatwasser beschikt over filter(s) om te voorkomen dat grotere voedselresten in het pompsysteem belanden. Moderne machines hebben zelf reinigende filters. Sommige hebben filters welke zich in de machine bevinden (midden onderin). Deze zijn eenvoudig te verwijderen en reinigen (lees ook het instructie boekje). Als de filter is gereinigd, dan zal het waseffect aanzienlijk verbeteren.

Afvoerklep

Sommige machines hebben bij de waterafvoer een afsluitklep. Als deze niet goed functioneerd blijft water uit de machine stromen waardoor er te weinig water achter blijft voor een goed wasresultaat. Als water tijdens de wascyclus hoorbaar is in de afvoer dient het probleem in de afvoerklep gezocht te worden.

Sproeiarmen

Zowel onder in de machine als onder de bovenste korf bevinden zich sproeiarmen voor het rondsproeien van water. Als de gaatjes in deze armen verstopt zitten zal dat resultaat hebben op het afwasresultaat. Het is noodzakelijk regelmatig de sproeiarmen te controleren op eventuele verstoppingen.

Doseerunit

Mocht de doseerunit uit 2 delen bestaan (oudere types) zorg dan dat beide delen gevuld worden met afwasmiddel om ook gedurende het 2e deel van de cyclus voldoende reinigend vermogen over te houden.

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde vaatwasser onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer