Fout codes wasmachine Bosch

Uw Bosch wasmachine geeft gelukkig een error code of foutmelding, waardoor u zou kunnen weten wat het probleem is. Maar ja, waar lag dat boekje ook alweer? Wat betekent die code nou? We geven speciaal voor u een overzicht van belangrijke foutcodes die een Bosch wasmachine zou kunnen geven.

Bosch wasmachine foutcodes

Foutcode    

Defect of melding

E6

Het afpomp proces duurt te lang. Controleer de afvoer en de pomp

F1

Watertoevoer probleem. Er komt wellicht geen water in de machine, het water heeft te weinig druk, of er moet gecontroleerd worden of het inlaatventiel niet verstopt is.

F2

Probleem met het verwarmen van het water in uw Bosch wasmachine

F3

Er is een probleem met de waterafvoer, water afvoeren duurt te lang. Waarschijnlijk moet de afvoer gereinigd of ontblockt worden, controleer deze.

F4

Melding dat er een mankement of ernstig defect is aan de koolborstels. Mogelijk moet de koolborstel of aarding vervangen worden. Hier vindt u instructies hoe u dat doet.

F5

De motor heeft een beweging uitgevoerd die buiten de veiligheidsmarges viel. Dit kan duiden op een probleem met de motor, mogelijk is deze hoogohmig. Controleer de motor.

F6

Een defect of probleem aan de wasmachinedeur:

  • De vergrendeling van de wasmachine deur is defect;

  • Het slot van de wasmachinedeur sluit niet goed;

  • Het slot van de wasmachinedeur heeft een defect triac;

  • Tijdens de wascyclus wordt de deur ontgrendeld;

  • Na de wascyclus wordt de deur niet ontgrendeld.

F7

Probleem met de NTC-weerstand of het verwarmingscircuit. Meet de NTC weerstand door, en het verwarmingselement.

F21

Modulefout. Dit kan betekenen dat de programmering tegen een probleem aanloopt, dat de module beschadigd is, of zelfs een update fout. Controleer de module en zonodig, vervang deze.

F23

Probleem met het waterniveau of de waterdruk

  • Aquastop is geactiveerd door een lekkage;

  • De niveauschakelaar heeft een defect;

  • De weerstand op het verwarmingselement is te laag;

  • De wasmachine kan niet goed communiceren naar de pomp.

F37

Temperatuursensor error. Controleer en vervang zonodig de temperatuursensor van uw Bosch wasmachine.Als het probleem te verhelpen valt met vervangende of reserve wasmachine onderdelen van Bosch, dan kunt u die eenvoudigweg hier bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer