Paniek! Uw wasmachine stroomt over en de boel staat blank! Waar kan dit zoal door veroorzaakt worden en hoe verhelpt u dit?

Waterinlaat

Bij de waterinlaat zit een klep die de toevoer afsluit wanneer nodig. Als deze klep niet voldoende afsluit, blijft er water uw wasmachine in stromen. Om dit te voorkomen dient de klep vervangen te worden.

Waterniveau schakelaar

Een kapotte of verstopte niveauschakelaar kan ervoor zorgen dat er geen melding komt om de waterinlaat te stoppen. Hierdoor kan de machine overstromen. Deze schakelaar "voelt" onder normale omstandigheden de hoeveelheid water. Het is doorgaans een rond apparaatje, voorzien van een klein doorzichtig buisje. De schakelaar bevindt zich onderin uw wasmachine, buiten de wastrommel. Bij inlaat van water neemt de druk in het buisje toe, wat de schakelaar activeert bij een bepaalde druk. De oplossing kan zijn om de verstopping op te heffen (schoonmaken). Mocht dit niet helpen, dan dient de schakelaar vervangen te worden.

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde wasmachine onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer