Wasmachine pompt geen water weg

Wasmachine pompt het water niet weg

Aan het eind van een wasprogramma moet normaal gezien het waswater afgevoerd worden. Als nu voorkomt dat uw wasmachine het water niet wegpompt, zijn er verschillende situaties mogelijk.

De wasmachine centrifugeert, maar pompt niet

Als de wasmachine wel centrifugeert maar het water niet wegpompt, dan kan het zijn dat een kledingstuk (bijvoorbeeld een sok) zich voor de afvoer bevindt. De afvoer zit tussen de binnen- en buitentrommel. Mogelijk zit dit kledingstuk zelfs in de pomp. Als er inderdaad een obstakel zit, moet dit verwijderd worden. Hierna kan de machine weer normaal ingesteld worden.

Kledingsstuk uit wasmachine halen

Om het kledingsstuk (bijvoorbeeld een sok) te verwijderen is het nodig om via het hoofdtoegangspaneel het rubber, dat de pomp verbindt met de buitentrommel, los te maken. Gebruik daarna een haakje om te proberen de sok te verwijderen.

Geen blokkerend kledingsstuk

Mocht er zich niets voor de afvoer bevinden, of in de pomp, dan kan de pomp zelf kapot zijn. Zelfs als deze draait, kan het zijn dat de propeller is afgebroken. Het vervangen van de pomp is in dit geval gewenst.

De machine centrifugeert en pompt niet

Als de wasmachine niet pompt, noch centrifugeert, dan is waarschijnlijk of de pomp defect, of de riem. Probeer de pulley van de pomp handmatig te bewegen na loskoppelen van de pomp. Lukt dit niet eenvoudig, dan is de pomp aan vervanging toe.

De machine pompt, maar het water komt terug

Controleer de afvoer waarop de wasmachine is aangesloten. Is deze verstopt? Controleer ook of de afvoerslang van de wasmachine niet te ver in de afvoer zit, en dat de afvoer waarop de slang uitkomt, hoger gepositioneerd is dan de wasmachine zelf.

Heeft u de oorzaak gevonden en blijkt het probleem veroorzaakt te worden door een defect onderdeel? Dan kunt u hier direct uw benodigde wasmachine onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer