Na het centrifugeren van wasmachine blijft was nat

Uw wasmachine heeft gewassen en ook zijn centrifuge cyclus doorlopen. Toch is uw was nog flink nat. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Motor koppeling

Om de motor te controleren, laat de machine centrifugeren, vervolgens open de deur en kijk of de trommel nog draait. Indien dit zo is, dan is er niets aan de hand, mocht dit niet zo zijn, dan kan er sprake zijn van een versleten koppeling en kan het nodig zijn een grote reparatie uit te voeren, inschakeling van een vakman is aan te bevelen.

Centrifuge cyclus

Indien niet met voldoende snelheid wordt gecentrifugeerd, kan de was te nat blijven, hiervoor zijn diverse mogelijke oorzaken, een eenvoudig te contreleren oorzaak is of er te zwaar beladen is geweest. Een andere mogelijke oorzaak is een versleten aandrijfriem. Tevens kan het zijn dat er zich iets (kleding) tussen de binnen en buitentrommel bevindt.

Afvoer

Als het water wat door de machine wordt weggepompt direct terugkomt in de trommel, dan kan het zijn dat de afvoer waarop de machine is aangesloten niet goed doorstroomt en of verstopt zit. Controleer dit. Ook kan het zijn dat de afvoerslang van de wasmachine te ver in de afvoer zit, haal deze een stukje terug en controleer het wegpompen opnieuw.

Waterinlaat

Het kan voorkomen dat de afsluiter van de waterinlaat niet meer voldoende afsluit, wanneer de elektrische toevoer is onderbroken, er komt water in de trommel (druppelt), als u de wasmachine enkele dagen niet heeft gebruikt staat er water in de trommel. Om dit te repareren dient de klep/afsluiter vervangen te worden.

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde wasmachine onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer