Wasmachine stinkt

Stinkende wasmachine

Jasses: uw wasmachine stinkt! En een stinkende wasmachine, daar krijgt u stinkende was van. En rondlopen met kleren die vies ruiken, dat wil natuurlijk niemand. Bovendien verspreidt een wasmachine die stinkt, ook nare geuren wanneer hij uit staat.
Uiteraard kan een geparfumeerde wasverzachter wel een beetje helpen, maar het beste is om het probleem van uw stinkende wasmachine bij de oorzaak aan te pakken. Dus als uw wasmachine stinkt: reinig hem grondig! We geven u hier enkele tips om uw wasmachine te reinigen zodat de stank verdreven wordt.

HG Onderhoudsmonteur

Fiyo.be raadt allereerst het gebruik van een goed reinigingsproduct aan. Onze persoonlijke favoriet is de HG Onderhoudsmonteur. Dit product reinigt zowel uw wasmachine als uw vaatwasser grondig. Het helpt ook bij ontkalking en het voorkomen van andere problemen met uw wasmachine.

Schimmel en restjes

Allereerst is het zaak om de drie meest voorkomende plaatsen onder handen te nemen waar zeep- en andere resten, en schimmel ontstaan. Deze veroorzaken in de meeste gevallen de nare geuren. De drie onderdelen die u absoluut moet reinigen zijn:

  • Het zeepbakje: Deze is eenvoudig te verwijderen. Haal de zeepbak uit uw wasmachine, plaats deze in warm water, en schrob de schimmel en andere resten weg met een borstel.

  • De water jets: Vanuit het wasverzachter-bakje wordt water en wasverzachter rechtstreeks aan uw was toegevoegd. Als er schimmel in het zeepbakje ontstaan is, zal er bij de jets waarschijnlijk ook wat schimmel zitten. Gebruik een oplossing van warm water en een goede reiniger in een spuitflesje om de jets schoon te spuiten, en borstel de jets van de wasmachine daarna schoon met een borstel met lange steel.

  • Het deurrubber: Lang niet iedereen denkt hieraan, maar als de wasmachine stinkt en u maakt alles schoon, dan moet ook het rubber in de deur gereinigd worden. Spuit dezelfde warme spray tussen de vouwen en schrob het daarna zo goed mogelijk schoon.

Zeepbakje terugplaatsen

Na deze reinigingsacties kan het zeepbakje terug in de wasmachine geplaatst worden. Spuit de resterende spray in dit bakje, en laat de wasmachine daarna een warme was draaien. Dit spoelt de hele machine nog eens grondig schoon.

Wasmachine met Tub Clean functie

Let op! Heeft uw wasmachine een Tub Clean functie (dit kan het geval zijn bij nieuwere modellen wasmachines), dan heeft deze laatste stap niet heel veel nut. De wasmachine zal dan direct de reinigingsoplossing wegspoelen, waardoor deze weinig effect heeft.

Voorkomen van stank

Hoera: uw wasmachine stinkt niet meer! Hoe voorkomt zoveel mogelijk dat dit in de toekomst nog zal voorkomen? Allereerst is het aan te raden af en toe deze reiniging preventief uit te voeren met een goed reinigingsmiddel. Daarnaast is het aan te raden om, na voltooiing van een wasprogramma, het wasgoed te verwijderen en zowel het zeepbakje als de wasmachine deur open te laten staan zodat deze kunnen drogen. Zo circuleert er lucht door uw wasmachine, wat helpt voorkomen dat er bacteriën en schimmels opbouwen die zorgen dat de wasmachine stinkt.

Wilt u uw wasmachine eens grondig reinigen? Dan kunt u hier direct uw benodigde wasmachine reiniger bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer