Vullen met water duurt lang

Vullen van wasmachine met water duurt lang

Het water loopt wel de wasmachine in, maar het duurt echt langer dan normaal. Waarschijnlijk is er dus iets niet goed. Wat kan zoal de oorzaak zijn?

Waterdruk

Controleer de waterdruk, het kan zijn dat gelijktijdig op andere plaatsen in huis water gebruikt wordt. Als het probleem zich meermalen voordoet, zal dit waarschijnlijk niet de oorzaak zijn, tenzij de waterdruk overal in huis laag is. In dat geval is het goed om contact op te nemen met het waterbedrijf of een loodgieter.

Filters of inlaatklep

In het geval van een mechanisch probleem zijn er twee veel voorkomende mankementen:

  • Waterinlaat filters: Vlak bij de waterinlaat zitten filters. Als deze niet zuiver zijn, kunnen deze de instroom van water in uw wasmachine deels blokkeren. De oplossing is dan om deze filters te reinigen. Vaak is daar het probleem al mee opgelost.

  • Defecte inlaatklep: Net als elk mechanisch onderdeel kapot kan gaan, geldt dit ook voor de inlaatklep. Als deze inderdaad de oorzaak van het probleem blijkt te zijn, moet deze vervangen worden.

Heeft u de oorzaak heeft gevonden en ligt het probleem bij een defect onderdeel? Dan kunt u hier direct uw benodigde wasmachine onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer