Wasmachine lekt

Het kan altijd gebeuren en is enorm vervelend: uw wasmachine lekt water. Behalve de waterschade en de problemen met het draaien van uw was, levert een lekkage aan uw wasmachine ook gevaarlijke toestanden op als er andere elektronische apparatuur in de directe omgeving staat. Het is dus belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Om te beginnen: waar lekt uw wasmachine?

Bij de deur

Controleer de manchet op scheuren. Is er zichtbare schade? Dan kunt u het beste zo snel mogelijk het manchet vervangen.

Alleen tijdens het vullen

Controleer de aanvoerslang op scheuren en bij de bevestiging. De aanvoerslang komt middels een plastic aansluiting in de wasmachine. Die aansluiting kan gescheurd zijn of los zitten. Zit hij los, bevestig dan de aansluiting beter en kijk of uw wasmachine blijft lekken. Als hij gescheurd is, kan hij vervangen worden.

Alleen tijdens het centrifugeren en spoelen

Een wasmachine die alleen lekt tijdens het centrifugeren heeft waarschijnlijk een lek in de hoofd afvoerslang. Controleer deze volledig. Een andere optie is een lekkage in de buitentrommel. Reparatie hiervan is economisch niet verantwoord; het is een van de zeldzame gevallen dat u misschien beter op zoek kunt gaan naar een nieuwe wasmachine.

Continue, de hele tijd

  • Controleer de aanvoerslang vanaf de kraan. Als daar iets mis mee is, repareer of vervang deze.

  • Controleer de afdichting van de trommel. De afdichting wordt zichtbaar door de machine te openen. Als er een klein waterspoor is met zeepresten, dan is het naar alle waarschijnlijkheid deze afdichting.

Lekt de pomp? Dan moet deze vervangen worden

Een lekkage van de buitentrommel kan, zonodig, gerepareerd worden. Echter is dit in de meeste gevallen economisch niet verantwoord.

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde wasmachine onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 23-6-2016

Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers. door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer